Kako da kupite cipele za vašu bebu

Photo by
Mon Petit Chou Photography
mon

Najbolje prve cipele za bebu uopšte nisu cipele.

Ali, šta da izabereš kada treba da pokriješ ta mala stopala?

Evo kako da shvatite koje cipele najbolje odgovaraju vašem malom detetu i kada.

Za posebne situacije ili dane, kada je hladno vreme, verovatno ćete morati da joj obujete par cipela kada negde krenete.

Evo našeg kratkog vodiča za pronalaženje prave cipele za vašu djevojčicu ili dječaka u pravo vrijeme.

BEBI CIPELICE
Vašoj bebi će trebati prvi par cipela i pre nego li  počne da prohodava i kao I onda kada počinjete da uviđate da će morati da sačuva svoje nogice od raznih neželjenih predmeta ili loma, recimo od slomljenog stakla i drugih problematičnih predmeta ili supstanci na podu, kao i da spreči neželjene povrede.

Inače, idealno je da beba bude bez cipelica kad god je to moguće i da joj omogućite da nogice dišu i rastu bez da je steže obuća. U suštini za to vam trebaju samo čarape kako biste joj zagrejali stopala.

Naravno, ne postoji ništa loše u tome što želite da svojoj bebi kupite cipelice i obučete je u neku lepu odeću već nakon par dana pošto dođe na ovaj svet, naprotiv. Ali, svakako nemojte je po ceo dan držati u tome kako bi drugi videli da ste je divno obukli ili obuli,

Dozvolite svojoj bebi da raste i razvija se i da joj pri tom bude fino i komotno.

KORAK DVA: Kupovina prvog par cipela za bebe

Ako vaša beba uči da hoda, najbolje je da ide bosa kad god je to moguće: to može pomoći u ojačavanju njenih stopala i zglobova.

Što se tiče cipela za šetnju, obuća koju birate za svoje voljeno biće treba biti fleksibilna I napravljena od materijala u kojima bebina noga može da diše, što će reći da trebate svojoj bebi kupiti dobru obuću sačinjenu od kože, tkanine ili platna, nikako onu koja je napravljena od plastike.

Kada kupujete cipele za bebu,obratite pažnju na još par stvari:
Da budu fleksibilne, da možete da ih lako savijete do ugla od oko 40 stepeni u prednjem delu gde su prsti stopala.

Potražite cipelu sa dobrim đonom kako bi pomogle bebi da se lakše drži na nogama.

 

Za kraj, obavezno proverite da li su sigurno “zatvorene”.

Bez obzira da li su pričvršćene čičkom ili pertlom, uverite se da se neće same odvezivati ili odlepljuvati čičak kada ih navučete bebi na stopala, jer je važno da ne spadaju i da ih beba ne može sama lako skinuti, a sve radi njene bezbednosti prilikom hodanja naravno.

Autorski tekst by Miloš Dimitrijević

Podeli :

You may also like...