Divne crne cipele za svaku priliku

Postoje različiti stilovi obuće koji idu savršeno u različitim situacijama.

Međutim, postoji jedinstvena obuća, tj. boja, koja će vam prijati u svakoj prilici. Pogađate prema naslovu članka da svakako mislim na crne cipele. Pošto ove cipele daju formalan stil vašoj odeći, one se kombinuju sa puno različitih stilova i kombinacija odeće koje imate u svom garderoberu.

RAVNE CRNE CIPELE – NAJUDOBNIJE CRNE CIPELE

Bez obzira da li ih kombinujete s farmerkama, haljinom ili suknjom, ravne crne cipele će učiniti da izgledate odlično sređene, ali ne tako formalne. Nešto, kao neformalno, a opet tako umuveno I lepo.  Takođe, prednost im je udobnost, a i to što imaju različit, a prilično jednostavan i zahvalan  dizajn, sa aplikacijama ili po kojim cirkonnom na sebi, sa malom petom ili pak skroz ravnom. Ukoliko ste u mogućnosti, trebalo bi da imate bar dva para: jedan jednostavan i jedan sa aplikacijama, tako da ih možete nositi u različitim prilikama.

Takozvani OKSFORD STIL cipela

U početku, ovaj stil je izazvao malo polemike. Međutim, Oksford (OXFORD) crne cipele potpuno menjaju osnovni pogled u vezi sa elegancijom. Trebalo bi da budete pažljivi kada ih kombinujete sa svojom odećom kako biste pronašli najbolju outfit.

Kao i kod ravnih modela, i ovde postoje različite verzije oksfordica: modeli sa širokom ili tankom petom ili ravnom. Svakako, izaberite one koje najbolje odgovaraju vašem stilu i ni jednog trenutka nećete zažaliti. Jedini savet bi bio da ih uskladite sa vremenskim prilikama.

MALA ŠTIKLA

Nemoguće je izbeći nositi visoke potpetice, a istina je i da volimo da ih nosimo. Međutim, morate voditi računa o zdravlju vaše kičme, naročito kako godine prolaze, jer dugo nošenje visokih potpetica može trajno ugroziti položaj vaše kičme i zato ponekad nije loše da potražite obuću sa optimalnom veličinom štikle, koja će vam omogućiti da u njima provedete nekoliko sati bez zamorna bolova u nogama. U tom smislu, klasični i osnovni par su crni stileti, tj. mala štikla, jer su svakako same po sebi dovoljno elegantne da će vas sjajno ispratiti u svakoj prilici. Možete ih koristiti i za zvanične i nezvanične događaje, one takođe transformišu vaš osnovni outfit u takozvani svakodnevni šik izgled. Ukoliko ste u mogućnosti, trebalo bi da I od njih imate bar dva para: jednu glatkim gornjištem i jedne sa teksturom. Još kako ćete ih voleti i obožavati!

Autorski tekst by Miloš Dimitrijević

Podeli :

You may also like...