Lifestyle ili Lajfstajl

Porodična edukacija; Zašto varaju žene, a zašto muškarci; Kako postati nova verzija sebe; Oslobodi se negativne energije; Emocije kojima se drugi hrane i uzimaju nam snagu….

Sve su to naslovi koje svakodnevno možete pročitati na internetu. Svakako za prvi blog u istoriji blogova bilo je važno da bude pročitan, jer je predstavljao nešto novo. S obzirom na nespornu činjenicu da ovo nije prvi blog ikada objavljen, ali jeste Lifestyle prvi blog ikada objavljen na našoj stranici, želimo samo da u uvodu napomenemo da se u blogovima koje ćemo pisati nećemo tek onako baviti životom, jer je život nešto lepo, veselo I nadasve sveto.

Bavićemo se raznim društvenim fenomenima koji su okupirali naše živote, da smo na trenutak i zaboravili zašto smo tu. Nećemo se baviti mržnjom, to nikako, Niti to umemo da radimo. I sada se možda pitate: Čime ćete se to onda baviti i o čemu pisati u blogovima?
Sigurno ne o stvarima kao što su varanje, kako ti da postaneš nova ili novi ti, kako da se oslobodiš negativne energije, kako da sačuvaš sopstvenu emociju.
Bavićemo se zajedno nečim novim, a to je na primer pitanje: Zašto si zaboravio sebe mladi čoveče??? Ko te je, kada i kako prevario i ubedio da zaboraviš sebe i prepustiš se letargiji života koja te nikuda ne može odvesti, osim u ružno sećanje na prošlost i pomisao o neizvesnoj budućnosti.

Bavićemo se zajedno tvojim shvatanjem trenutka, onoga što živiš sada. Jesi li se zavalila ili zavalio u udobnu fotelju i na tabletu ili mobilnom čitaš ovaj dosadni blog, koji te kao i svi ostali napisi na internetu neće, ama baš nikako naučiti šta je to život? Da li se pitaš je li ispravno reći Lifestyle ili Lajfstajl, a u skladu sa najnovijom reklamom za jednu mobilnu aplikaciju kojom razmenjuješ poruke, slike i ostale multimedijalne sadržaje? Da li se pitaš koliko je ljudi danas prošlo pokraj tebe na koje nisi ni obratila ili obratio pažnju? Da li se pitaš kome to sve nisi uputila ili uputio ljubazan osmeh? Šta je sa javljanjem? Ćao, zdravo, kako si, šta radiš? Razgovor UŽIVO!!!

Zamisli da ti se to desi. Kako ćeš se snaći? Poslaćeš smajli sa mobilnog? Spojićeš ruke i napraviti srce? Podignućeš palac da lajkuješ poznanika ili poznanicu i vratiti pogled na displej mobilnog? Ma daj, koga to zavaravaš? Sebe ili nekog drugog? Živiš život ili lajkuješ? Voliš ili spajaš ruke da napraviš šakama srce? Smeješ se inače ili to radiš isključivo kada slikaš selfi? Još ako imaš i selfi štap. Pa, vauuuu. Mislim, šta reći?

Život nema reprizu, sećaš se te rečenice? Život je jedan jedini, neponovljiv. Ako ne živiš sada, kada ćeš? Sa kim? Ostarićeš sa svojim selfijima, ludim izlascima, provodima do jutra? Okej, ako je to tvoj izbor. Ali, nemoj to raditi zato što je to lajfstajl. Nemoj, mi te molimo.

Za kraj ovog prvog lajfstajl, valjanog ili ne bloga, želimo da te zamolim samo jedno: Vrati sebe životu i ne dozvoli da trenuci prolaze pokraj tebe. Živi ih.

Kisses and hugs!!!

Autorski tekst by Miloš Dimitrijević

Podeli :

You may also like...