Visoke čizme, i zašto ih treba nositi

boots

Koliko puta ste se našle u prilici da odlučite u ovo doba godine da li kupiti dugačke čizme ili ne?

Ipak, ima tu jedno međutim.

Međutim, pogađajte, visoke čizme su zaista očaravajuće i mogu se koristiti u bilo koje doba godine, osim naravno u vrele letnje dane.

Određeni modeli su, da tako kažemo, ipak malo prilagodljiviji nekim non-stop prilikama. Jer i među njima postoji velika razlika.

One postavljene, svakako služe za hladnije dane i zapravo je i preporučljivo da ih nosite samo u te hladnije dane, jer u suprotnom mogu veoma loše uticati na vaša stopala.

Prvo što vam pada na pamet je znojenje stopala i da to jeste jedan od razloga, ali svakako ne i osnovni, jer preterano pregrevanje stopala nije dobro za celokupno vaše zdravlje, baš kao ni da kada vam se stopala sledene od hladnoće.

Umerenost je najvažnija i zato birajte pažljivo u koje dane ćete nositi recimo postavljene, a u koje ne.

Ovakve čizmice, možete nositi savršeno uz svoje farmerice i nekom lepom kežual košuljom, preko koje ćete recimo obući svoj omiljeni pleteni džemper.

Svakako, ovakav stil odevanja nije pogodan za neke formalnije prilike i zato je za opušteni izlazak, sjajna kombinacija.

Sa druge strane imamo visoke kožne čizme, koje će vam uz divne haljine pomoći da postignete elegantniji izgled, formalan, pa čak i seksi.

Kožne čizme će vam služiti u kišnoj sezoni, što će reći jesen i rano proleće, jer će vam u njima stopala biti prilično zaštićena od vode. Ne skroz naravno, jer jedino gumena obuća ne propušta vodu.

Vaše visoke čizme, možete nositi uz haljine iznad kolena ili uz suknje, a dopuna nekim kratkim mantilom može dati zaista sjajan look.

I za kraj ovog članka, ali ne i najmanje važno svakako, obratite pažnju na kežual izgleg koji možete postići visokim kožnim čizmama, recimo u braon ili crnoj boji, uz kombinaciju sa vašim omiljenim parom farmerki, tašnom u nijansi i boji istoj ili sličnoj boji čizama i kožnom jaknicom do pojasa, možete postići fantastičan outfit, još ako ih pre toga spojite sa nekim pletenim matirijalom ispod jakne, a da je naravno preko košulje, izgledaćete zaista božanstveno.

Sve u svemu, pustite mašti na volju i uživajte u kombinovanju uz svoj omiljeni par visokih čizama.

Autorski tekst by Miloš Dimitrijević

Podeli :

You may also like...